Yrityshistoria

Hydroscandin toiminnan aloittivat Björn ja Kaisa-Lena Holmström 19.9.1969 pienessä kellariliikehuoneistossa Örbyssä Tukholman eteläosassa. Toimipisteiden rakentaminen aloitettiin 70-luvun puolivälissä Ruotsissa ostamalla yritys Linköpingistä. Yhdessä alan veteraanien Börje Olssonin ja Christer Hällin kanssa muotoiltiin yritysidea jossa toiminta keskittyy letkuihin ja liitinkomponentteihin ja jakelu tapahtuu hajautetusti. Yritysidea, jonka mukaan yritys toimii nykypäivänäkin. Tulevien vuosikymmenien aikana organisaatiota kehitettiin aloittamalla omia toimipisteitä ja ottamalla jälleenmyyjiä, joilla on nykyään yli 40 toimipistettä.

Norjassa toiminta alkoi 1976 ostamalla liitintoimittajamme Europower Hydraulicsin jälleenmyyjä. Nykyisin eripuolilla Norjaa on 18 toimipistettä.

Vuonna 1994 viettäessämme 25-vuotisjuhlaa syntyi idea luoda oma yritys kehittämään letkuasennuskoneitamme. Mats Selinin johdolla kehityimme Euroopan johtavaksi yritykseksi alallaan. Finnpower-puristimien jakelu ja huolto siirrettiin samanaikaisesti Hydroscand Machine AB:lle. Olemme olleet Finnpowerin jälleenmyyjä Ruotsissa ja Norjassa siitä asti kun Finnpower aloitti toimintansa.

Suomessa aloitimme 1997. Sen jälkeen kehitys on ollut nopeaa ja tänään toimipisteitä on yhdeksän.

Vuonna 2000 ostimme Teräskonttorin hydrauliikkaosaston Helsingissä ja yhdistimme sen Suomen toimintaamme. Muutamia kuukausia myöhemmin aloitimme Virossa, jossa nykyisin on viisi toimipistettä. Ostimme myös osake-enemmistön jälleenmyyjästämme Skånessa, Slang och Maskin AB:stä. Yhtiöllä on nykyään viisi Hydroscandin tuotteita myyvää toimipistettä.

Samana vuonna ostimme myös osake-enemmistön Glogar GmbH:sta Itävallassa. Siellä on tapahtunut voimakasta laajentumista ja neljä uutta toimipistettä on avattu. Glogarilla on lisäksi Unkarin Budapestissa toimipiste.

Vuonna 2001 toiminta alkoi Tanskan Roskildessä.

Vuonna 2002 hankimme erään Europowersin toimipisteen Englannissa sekä ostimme jälleenmyyjän Tsekin Budweississa.

Nykyisin isä, äiti ja perheen kolme poikaa, Sten, Martin ja Hans työskentelevät perheyrityksessä, jonka tavoitteena on investoida syntyneet voittovarat yhtiön jatkuvaan laajentamiseen.