LetkuExpress - valmiina palvelemaan vaikka keskellä yötä

LetkuExpress on Hydroscandin palvelukonsepti, jossa huoltoajoneuvo tulee paikan päälle puhelinsoitolla. Haastattelimme Turun LetkuExpress -työntekijää Otto Pekkasta. Pekkanen on ollut töissä Hydroscandilla pian 4 vuoden ajan. Ennen Hydroscandia hän työskenteli kuljetusalla.

”Suht pienellä kokemuksella tulin Hydroscandin Turun myymälään tiskimyyjäksi, jossa pääsin kartuttamaan oppia hydrauliikasta ja myyntityöstä. Kun kokemusta tuli, minulta kyseltiin kiinnostusta hypätä mukaan LetkuExpress -tiimiin. Nyt olen ollut tässä mukana 2,5 vuotta. Lisäksi olen ollut Hydroscandin työsuojeluvaltuutettu jo 2 vuoden ajan.”

”LetkuExpress -konsepti perustuu siihen, että kun asiakkaan työkoneesta, laitteesta tai mistä tahansa muualta hajoaa hydrauliikkaletku tai nippa, me menemme paikan päälle korjaamaan sen. Mukana ”Letkuautossa” on kaikki tarvittavat työkalut, joita tarvitsemme letkun irrottamiseen ja vaihtamiseen. Jos letku sijaitsee vaikeassa paikassa koneen sisällä, voimme käsiprässiä käyttäen tehdä letkuun uuden pään ja tarvittavat jatkopalat ilman, että konetta tarvitsee purkaa.” Pekkanen selventää.

LetkuExpress toimii Turun alueella ja pääkaupunkiseudulla kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. ”Olemme käytettävissä 24/7 ja vastaamme päivystyspuhelimeen iloisina, vaikka keskellä yötä. Tietysti pienellä varoitusajalla, sillä emme ole kotona puhelimen ääressä odottamassa soittoa. Arkisin pääsemme lähtemään yleensä todella nopeasti liikkeelle – vaatteiden vaihto ja hyppy autoon.”

Aina kyseessä ei tarvitse olla hätätehtävästä. LetkuExpress -palvelua käytetään myös ennakkohuoltoon ja -tarkastuksiin. Usein on hyvä tarkastaa työkoneen letkut ja vaihtaa kuluneet ennen kuin tulee vuotoja tai jotain hajoaa. Silloin myös säästää rahaa ja aikaa.

LetkuExpress -työtilauksia voi hyvin sopia myös etukäteen. ”Keikoista voidaan sopia myös etukäteen; päivää, kahta tai viikkoa ennen. Varsinkin isompien projektien kohdalla meidän on hyvä tulla tekemään ennakkokäynti, jossa kartoitetaan tarvittavat materiaalit etukäteen.”

Pekkanen kertoo omia kokemuksiaan LetkuExpress -asentajana: ”Joskus työt ovat helppoja ja lyhyitä keikkoja, esimerkiksi kaivurin puomin päästä letkun vaihto. Helpoimmalla keikallani olen kiristänyt yhden mutterin. Toisinaan keikat ovat monimutkaisempia korjauksia, jossa esimerkiksi porapaalukoneen isoja letkuja laitetaan useampia poikki ja vaihdetaan letkuihin uudet päät.”

”Olen päässyt itse mukaan monenlaisiin projekteihin. Olen ollut katsastamassa laivan polttoainejärjestelmää, mobiilinosturin tukijalkoja, trukin, kaivurin ja jyrän letkuja tekemässä. Lisäksi käymme myös teollisuuslaitoksissa tekemässä letkutuksia. Työkohteita on ihan laidasta laitaan.” Pekkanen jatkaa.

”Työ on todella mielenkiintoista. Yksikään keikka ei ole samanlainen, se tuo yksistään perus työpäivään vaihtelua. Lisäksi arki-illat ja viikonloput voivat saada jännittäviä käänteitä keikan merkeissä.” 

LetkuExpress toimii Turussa ja pääkaupunkiseudulla 24/7, päivystysnumero 020-78 62 570
Lue lisää LetkuExpressistä täältä.

Julkaistu: 15-11-2023
© Hydroscand 2021 - Kaikki oikeudet pidätetään